solutia de ventilare a casei NovingAIR2

Casa izolata nu mai respira Aerisirea prin ferestre nu e solutia Solutia corecta Beneficiile ventilatiei controlate Montajul Cum functioneaza

Certitudini si avantaje Centralizata versus descentralizata Alege o unitate descentralizata performanta

Functionare:

Unitatile de ventilatie cu recuperare de caldura functioneaza pe principiul regenerarii acumulatorului ceramic special. 

Un ventilator performant brushless, contolat electronic, impinge aerul viciat din interiorul locuintei prin recuperatorul ceramic. Acesta se incarca astfel, ajungand la temperatura camerei interioare.

Sensul este apoi inversat, dupa 35-70 de secunde, iar aerul introdus din exterior este filtrat si trecut prin ceramica recuperatoare. Aici el preia energia termica si este introdus in locuinta la o temperatura foarte apropiata de cea a aerului viciat expulzat.

Sistemul este foarte simplu si eficient, acest sistem fiind gandit sa functioneze atat iarna cat si vara, demonstrandu-si eficienta in orice anotimp.

In plus, in timpul noptilor de vara mai racoroase, cand se doreste coborarea temperaturii din casa, poate functiona in mod simplu de ventilatie, fara regenerare-free cooling. Astfel putem sa aducem aer proaspat de afara la o temperatura mai scazuta si sa racim interiorul locuintei.

Setarile acestea se fac cu usurinta din panoul/telecomanda de control a sistemului.

Mod de functionare recuperator de caldura ceramic Seventilation Novingair

Un  sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este format din mai multe unitati ( ventilatoare recuperatoare de caldura), montate in dormitoare si zonele de living. Se recomanda sa fie in total in numar par ( 2-4-6-8 unitati) pentru ca astfel se produce echilibrarea sistemului, volumul aerului ce este evacuat la un moment dat este egal cu volumul aerului ce este introdus.

De acest lucru se ingrijeste automatizarea, care comanda unitatile in tandem, unele sa introduca, perechile lor sa evacueze.
Se realizeaza astfel un aport constant de aer proaspat, distribuit uniform in intreaga locuinta. Se aplica principiul ventilatiei transversale si aerul va circula de la o unitate de ventilatie catre alta, trecand dintr-o camera in alta prin spatiul de sub usa sau prin grila de transfer aplicata in usa. 

Sistemul cu recuperator ceramic este noua generatie de recuperatoare descentralizate, atingand randamente de peste 90% la consumuri energetice minime, 2-8 w/h /unitate.

In comparatie, un sistem centralizat are consumuri de 80-150 w/h pentru o locuinta normala.


Unitatile de ventilatie cu recuperatoare de caldura ceramice, cu flux alternant sunt aparute in ultimii ani pe piata si rezolva problemele sistemelor clasice de ventilatie cu recuperare de caldura, fie ele in sistem centralizat sau sistem descentralizat cu dublu flux (aspiratie si evacuare simultan, cu doua ventilatoare).
Astfel, sistemele descentralizate cu recuperator ceramic au randamente foarte ridicate, ce depasesc 90%, au cel mai mic consum de energie electrica, dimensiuni foarte compacte, cele mai mici pierderi de presiune si un nivel de zgomot mult mai redus, datorat unui singur ventilator cu dublu rol.
Este eliminata si problema contaminarii fluxurilor de aer, prezenta in cazul sistemelor dublu flux, la care prizele de admisie si evacuare sunt foarte apropiate iar curentii de aer de fatada si vantul “amesteca” aerul si reduc eficienta practica a ansamblului.
Totodata, functionarea lor alternanta, evacuare/admisie, in cicluri de 35-70 de secunde, asigura protectie automata la inghet, putand functiona pe plaje mari de temperatura, -25/+50grade Celsius. In comparatie, sistemele cu dublu flux necesita rezistente de preincalzire a aerului ce incep sa functioneze la temperaturi negative, crescand consumul de energie electrica si eficienta per ansamblu a sistemelor de acest gen.
Alte avantaje ale sistemelor de ventilatie cu recuperator de caldura ceramic sunt robustetea, simplitatea in constructie, o fiabilitate mult crescuta si preturi mai mici fata de sistemele cu dublu flux, derivate in general din sisteme centralizate reduse la scara.

Vezi si alte intrebari frecvente.