solutia de ventilare a casei descentralizata NovingAIR.jpg

Casa izolata nu mai respira Aerisirea prin ferestre nu e solutia Solutia corecta Beneficiile ventilatiei controlate Montajul Cum functioneaza

Certitudini si avantaje Centralizata versus descentralizata Alege o unitate descentralizata performanta

 

Certitudini si avantaje ale sistemului descentralizat de ventilatie cu recuperare de caldura

 1. Asigură permanent un climat sanatos. Aerul proaspat este un factor hotarator pentru o stare optima de bine si o importanta conditie pentru mentinerea sanatatii. Petrecem conform OMS ( Organizatia mondiala a sanatatii) peste 80% din timp in spatii inchise.
 2. In avantaj clar fata de aerisirea clasica prin rabaterea ferestrelor, aerisirea prin curenti transversali de aer, sau lasarea usilor deschise. Aer proaspat permanent, fara a trebui sa te ingrijeşti de aceasta. Altfel ar trebui ca la 2 ore sa deschidem pentru 5 minute cate doua ferestre pentru aerisire. Putem face asta iarna?
 3. Logic – un concept de izolatie termica moderna este performant numai asistat de un concept de aerisire cu recuperarea caldurii. Izolatie scumpa, ferestre noi, etanse – si apoi sa le deschizi ca sa aerisesti ? Acest lucru este ilogic si contraproductiv.
 4. Pe viitor fara o ventilatie „automata” a incaperilor cu o recuperare eficienta a caldurii, nu vor mai putea fi atinse cu adevarat cerintele regulamentelor de economisire a energiei.
 5. Nu este vorba aici de economie ci efectiv se castiga bani. Aceasta este formularea corecta pentru recuperarea caldurii printr-un sistem de ventilatie modern, prin care se recupereaza caldura scump platita. Castigati bani cu un aer proaspat si oxigenat permanent in locuinta.
 6. Eliminarea in permanentă a umiditatii si cu aceasta si a poluantilor din aerul interior este esentiala( VOC-Volatile organic compound, Radon, etc). In cazul neglijarii este în joc sanatatea. Oboseala, indispozitie, dureri de cap, sunt indicatori pentru prea putin aer proaspat, combinat de obicei cu concentratii crescute de CO2 in aerul respirat.
 7. In locuinte bine izolate, umiditatea corecta se poate pastra doar printr-un schimb permanent si eficient de aer în limite corecte. Umiditate prea ridicată poate avea consecinte neplacute si nesanatoase precum igrasie, mucegai.
 8. In locul unei centrale de ventilatie alcatuita dintr-o unitate si tubulatura aferenta scumpa şi complicata, ce trebuie prevazuta din start in proiectul locuintei, sistemele descentralizate de ventilatie cu recuperare de caldura va propun realizarea unui concept de ventilatie descentralizat: precis, ieftin şi fara tevi. Mult mai usor si economic de realizat, atat in cazul locuintelor noi cat mai ales in cazul renovarii sau imbunatatirii celor existente.
 9. Realizate de lideri ai industriei, sistemele propuse de noi au certificarea Dibt ( Deutsches Institut für Bautechnik), sunt de cea mai buna calitate si cu o durata de viata de peste 10 ani pentru grupul ventilator.
 10. Un sistem MHRV (ventilatie mecanica cu recuperare de caldura) adauga valoare locuintei, deoarece in viitor, peste 5-6 ani, daca veti dori sa vindeti, piata va cere “cu sistem de ventilatie”.
  Studiu de caz, evolutia nivelului de CO2 intr-un dormitor de 20mp., 2 persoane, pe timpul noptii.
  Se observa ca fata de nivelul concentratiei atmosferice de CO2 de 350-450 ppm., in timpul noptii ajunge sa depaseasca 2400ppm!
  Vezi si alte intrebari frecvente.

Utilitatea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, centralizat sau descentralizat: