casa nu respira ventilatie NovingAIR cu recuperare de caldura 4

Casa izolata nu mai respira Aerisirea prin ferestre nu e solutia Solutia corecta Beneficiile ventilatiei controlate Montajul Cum functioneaza

Certitudini si avantaje Centralizata versus descentralizata Alege o unitate descentralizata performanta

 

TINEREA FERESTRELOR DESCHISE NU ESTE O SOLUŢIE 

Parţial problema aerului poluat poate fi rezolvată prin crearea ventilaţiei naturale – prin deschiderea geamului. Dar această soluţie are foarte multe dezavantaje.

Ventilarea prin deschiderea ferestrelor duce la un schimb de aer necontrolat. Prin deschiderea ferestrelor nu umpleţi camera cu aer curat ci cu un amestec de polen, praf și gaze de eșapament. În plus, pierderile termice cresc împreună cu costurile ridicate ale energiei. Un alt factor este zgomotul care pătrunde din exterior cu efecte deranjante pentru confortul nostru acustic. Acest lucru se referă în special la locuitorii caselor situate în apropierea intersecţiilor și a rutelor intens circulate, autostrăzilor. O astfel de ventilatie poate fi cu greu utilă și confortabilă și nu rezolvă problema îndepărtării aerului poluat.

In plus, pentru mentinerea nivelului dioxidului de carbon in limite rezonabile, sub 1000ppm in interior, ar trebui sa aerisiti la 2 ore cate 5 minute cu fereastra larg deschisa.

Putem face asta iarna? Sau vara cand utilizam aerul conditionat? Si cu ce costuri?

Poluare fonica prin ferestre deschise pentru aerisire.
Vezi si alte intrebari frecvente.