Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt bune si vara

Desi sunt numite generic cu “recuperare de caldura” sistemele NovingAIR sunt in esenta sisteme regenerative care functioneaza in beneficiul proprietarului in toate anotimpurile.

Astfel, in zilele calduroase de vara, ne ajuta sa avem aport de aer proaspat fara a deschide ferestrele, cu aerul conditionat pornit. Ele introduc un aer mult mai rece decat cel existent in exterior, ajutand in acest fel unitatea de aer conditionat ce va trebui sa raceasca doar diferenta respectiva.

Ca exemplu, daca vara avem in interior 24 de grade, cu aerul conditionat pornit si vrem sa aerisim clasic, prin ferestre, vom introduce aer de afara la 38 de grade (exemplu).

In cazul sistemelor de ventilatie cu recuperare, aerul introdus din exterior este adus cat mai aproape de temperatura celui din interior, datorita energiei cedate de aerul viciat expulzat. Astfel aportul de aer proaspat va fi la o temperatura aproximativa de 27 de grade. In acest fel functioneaza recuperarea energiei pe timpul verii si “ajutorul” dat de sistemul de ventilatie unitatii de aer conditionat.

Unitatea de ventilatie nu se substituie unitatii de racire sau de incalzire ( AC, centrala termica) insa le ajuta pe acestea sa faca un efort mult mai mic, cu economii de pana la 25% pe an pentru racirea/incalzirea spatiului nostru de locuit.

Toate unitatile de ventilatie descentralizate NovingAIR, Seventilation, Aspira au un randament energetic de peste 90%.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *