Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt bune si vara

Desi sunt numite generic cu “recuperare de caldura” sistemele NovingAIR sunt in esenta sisteme regenerative care functioneaza in beneficiul proprietarului in toate anotimpurile.

Astfel, in zilele calduroase de vara, ne ajuta sa avem aport de aer proaspat fara a deschide ferestrele, cu aerul conditionat pornit. Ele introduc un aer mult mai rece decat cel existent in exterior, ajutand in acest fel unitatea de aer conditionat ce va trebui sa raceasca doar diferenta respectiva.

Ca exemplu, daca vara avem in interior 24 de grade, cu aerul conditionat pornit si vrem sa aerisim clasic, prin ferestre, vom introduce aer de afara la 38 de grade (exemplu).

In cazul sistemelor de ventilatie cu recuperare, aerul introdus din exterior este adus cat mai aproape de temperatura celui din interior, datorita energiei cedate de aerul viciat expulzat. Astfel aportul de aer proaspat va fi la o temperatura aproximativa de 27 de grade. In acest fel functioneaza recuperarea energiei pe timpul verii si “ajutorul” dat de sistemul de ventilatie unitatii de aer conditionat.

Unitatea de ventilatie nu se substituie unitatii de racire sau de incalzire ( AC, centrala termica) insa le ajuta pe acestea sa faca un efort mult mai mic, cu economii de pana la 25% pe an pentru racirea/incalzirea spatiului nostru de locuit.

Toate unitatile de ventilatie descentralizate NovingAIR, Seventilation, Aspira au un randament energetic de peste 90%.

Totodata, recuperatoarele de caldura ceramice compozite, cu flux alternant, de la NovingAIR permit realizarea pe timpul noptii, in sezonul cald, a functiei de “free cooling”, sau racire pasiva. Se intrerupe recuperarea de caldura si unitatile introduc in casa aerul mai racoros de afara, ajutand la mentinerea unei temperaturi placute in interior.

Alte articole sau link-uri utile:

Principiile ventilatiei cu recuperare de caldura

Recuperatorul de caldura ceramic cu flux alternant, reconfirmarea eficientei acestui sistem de ventilatie de catre doua noi studii in acest sens

Ventilatie orientata spre nevoi, ventilatie rezidentiala controlata, de la Seventilation Germania

Recuperatorul de caldura din ceramica compozita

Diferite modele de recuperatoare descentralizate cu avantaje si dezavantaje

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura devin o necesitate in sectorul rezidential

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt bune si vara

Poluarea aerului interior

Izolarea cladirilor si problemele de ventilatie care apar

Ce este poluarea aerului interior?

Locuintele la demisol. Garsoniere sau apartamente mai ieftine.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.