Efectele grave ale poluării aerului interior

Efectele poluării aerului din interior pot pune viața în pericol. Copiii și bătrânii sunt mai predispuși la efectele poluării aerului din interior.

1. Dacă azbestul se găsește în casa dvs., vă poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul pulmonar, azbestoza, mezoteliomul și alte tipuri de cancer.
2. În cazul în care contaminanți, cum ar fi virusuri, acarienii, praful sau alte bacterii intră în casă, vor apărea și unele efecte grave datorita acestora. Veți începe să prezentați simptome de astm, iritații ale gâtului, gripa și alte tipuri de boli infecțioase.
3. Dacă plumbul se găsește în casă, acesta poate fi, de asemenea, grav amenințător pentru viață. Poate provoca leziuni ale creierului și nervilor, insuficiență renală, anemie și afectari ale sistemului cardiovascular.
4. Formaldehida, unul dintre cei mai obișnuiți poluanți din mediul interior, poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate. Este posibil să aveți iritații ale gâtului, ochilor și nasului, precum și reacții alergice. Au existat o serie de cazuri în care a provocat și cancer. 5. Fumul de tutun determină indivizii să sufere de iritație respiratorie severă, pneumonie, bronșită, emfizem, boli de inimă, precum și cancer pulmonar.
6. Chimicalele, cum ar fi cele utilizate în anumite produse de curățare și vopsele, vă pot determina o slabire a coordonarii, afectari ale sistemului nervos, afectarea ficatului, creierului și a rinichilor, precum și o serie de tipuri de cancer.
7. Dacă utilizați sobe de gaz în locuința dvs., aceasta poate provoca infecții respiratorii, leziuni și iritații ale plămânilor.
8 modalități ușoare de îmbunătățire a calității aerului interior
1. Fumatul este unul dintre cele mai frecvente tipuri de poluare a aerului din interior. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să renunțați la fumat și să vă faceți casa o zona in care nu este permis fumatul. Mai puțin fum emis în aer, cu atât mai puține șanse ca unul dintre efectele enumerate să se întâmple cu cineva pe care îl iubiti. Fumatul este o cauza principala a cancerului. Cancerul pulmonar este cea mai frecventă formă de cancer cauzată de fumat.

2. Asigurați-vă că verificați ingredientele de pe orice consumabile de curățare pentru a vă asigura că sunt ecologice. Faceți temele si cititi etichetele. Puteți găsi, de asemenea, o listă de produse ecologice online, astfel încât să știți exact ce să cumpărați.

3. Ați verificat casa dvs. pentru azbest. Aceasta se face de obicei înainte de a vă muta în casă. Dacă aveți o casă care a fost construită înainte de interzicerea azbestului, este important să vă asigurați că nu există încă încă în casă.

4. Opriți utilizarea sobelor de gaz în locuința dvs., precum și anumite tipuri de încălzitoare de spațiu. Ele eliberează substanțe chimice nocive care ar putea fi periculoase pentru sănătatea umană.

5. Inspectati casa dvs. pentru mucegai, radon sau orice alt produs chimic sau bacterian dăunător.

6. Folosiți un aspirator bun care are perii puternice pentru a evita substanțele chimice și alergenii care se pot acumula în casa dumneavoastră. Zonele din casă care sunt cel mai frecvent vizitate trebuie curățate cu atenție prin utilizarea frecventa a aspiratorului.

7. Majoritatea murdăriei vine in casa de la pantofi. Păstrați un covor mare la intrare. Va reduce cantitatea de murdărie și alți poluanți de la intrarea în casa ta.

Priceperea cauzelor și efectelor poluării aerului din interior vă va ajuta să înțelegeți de ce ar trebui să fie prevenită și ce puteți face pentru a o reduce. Există diferite resurse online care vă pot ajuta să descoperiți cele mai bune opțiuni pentru dvs. și pentru familia dvs. Efectuarea de mici schimbări în interiorul casei poate face într-adevăr o diferență enormă.
8.Instalati in locuinta un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura.
Va reduce cheltuielile cu incalzirea si racirea casei si va asigura in mod constant un aer curat si proaspat in locuinta. Astfel se dilueaza si se elimina poluarea interna.
Care e cea mai buna metoda de a elimina poluarea din aerul interior? Prin inlocuirea acestuia! Si acest lucru se face prin ventilatie. Un sistem rezidential de ventilatie inlocuieste la fiecare 2-3 ore aerul complet din casa, cu un aer proaspat, oxigenat si filtrat.

Citeste si Ce este poluarea aerului interior.

 

Utilitatea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, centralizat sau descentralizat:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *