O odihna buna este garantata de un aer proaspat, bine oxigenat

posted in: Diverse despre ventilatie | 0

Odihna cu ventilatie cu recuperare de caldura novingair

Ai observat cat de bine te odihnesti intr-un aer proaspat, un dormitor bine aerisit?

Motivul este unul foarte simplu. Organismul uman se reface mult mai usor intr-un mediu in care nivelul dioxidului de carbon este cat mai apropiat de cel din aerul exterior. Cu cat nu avem un spatiu bine aerisit, cu atat riscam sa avem un somn agitat, neodihnitor. Vom avea tendinta sa petrecem mai multe ore in pat si cu toate acestea ne vom trezi buimaci si molesiti.

Totodata, studiile au aratat ca dioxidul de carbon pe care il eliminam in aerul din jurul nostru, in concentratii crescute, atinse cu usurinta intr-o casa nearisita, este un agent ce induce panica si anxietatea. De aceea somnul ne este afectat, ne zvarcolim in pat si uneori avem vise neplacute.

Stiai ca pentru a mentine aerul interior la o concentratie de CO2 rezonabila, sub 1000ppm, ar trebui sa aerisim la fiecare 2 ore cate 5 minute cu doua ferestre deschise?

Putem sa imbunatatim calitatea somnului prin instalarea in locuinta noastra  a unui ventilator cu recuperare de caldura NovingAIR. Ne va aduce aer proaspat permanent si vom face si economii la energia consumata, de aproximativ 25% pe an.

 

The carbon dioxide challenge test in panic disorder – SciELO 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *