Locuinta care ne protejeaza de poluare. Casa NEPOLUATA

Pandemia trece, poluarea rămâne. Sisteme de Ventilație cu Recuperare de Căldură și Filtrare Eficientă pentru Case Nepoluate.

Încadrările alocate locuințelor vor fi devansate de un concept nou. S-a vorbit și s-a scris mult despre Casa Pasivă, funcțională, modernă, inteligentă, etc. Se anticipează un interes crescut pentru un tip nou de locuință, care va avea ca principală apreciere și evaluare funcția de protecție împotriva poluării de orice fel.

CASA NEPOLUATĂ va depinde de gradul în care vor fi aerisite toate încăperile în mod inteligent și controlat de la distanță prin telefonul mobil.
Aerisirea se va face automat printr-un sistem de ventilație conectat la senzori de calitate a aerului din interior. Geamurile pot să rămână închise. Echipamentele folosite vor face diferența în funcție de eficiența filtrării aerului, recuperarea de căldură și nivelul mic de zgomot.
De exemplu, sistemele de ventilatie centralizate sau descentralizate, dotate cu filtre de clasa F7 pot filtra pana la 90% din particulele de PM10 din aerul exterior, aducând în locuinta un aer mult mai curat. Recent, Romania a fost condamnata la CJUE pentru ca nu și-a indeplinit in zona orasului București obligațiile stabilite prin Directiva Europeana privind calitatea aerului inconjurator și un aer mai curat pentru Europa din anul 2007. Instanța europeana a arătat ca din anul 2007 și pana cel putin in anul 2016, cu excepția anului 2013, in București au fost depașite valorile-limita anuale pentru concentrațiile de PM10.

Locuința viitorului va trebui sa protejeze atât de pericolele ce vin din exterior cât și sa aibă capacitatea de a evacua rapid și eficient poluanții generați în interior. ( dioxid de carbon, umiditatea excendentara, substanțele organice volatile, mirosurile neplăcute etc). Poluarea aerului interior este de pana la 5 ori mai ridicată decât cea exterioara.

Dacă până în prezent o locuință valoroasă era apreciată primordial prin capacitatea de izolare termică și implicit eficiența energetică, în viitorul apropiat atenția se va îndrepta către capacitatea de depoluare și eficiența ventilării aerului respirabil. Poluarea este adeseori invizibilă și ne-am lămurit cu toții ce efecte poate să provoace sănătății omului. Primul și ultimul refugiu al omului a fost casa. Omul s-a adăpostit dintotdeauna în casă de frig, căldură, ploaie și acum de poluare virală, fonică, noxe, praf, alergeni, insecte și ce o să mai apară. CASA NEPOLUATĂ va deveni cea mai râvnită soluție locativă!

Sabin Preda, Director General NovingAIR – Novinger Klaus Grup

Alte articole pe aceeasi tema:
Ce este poluarea aerului interior?

Poluarea aerului interior.

Efectele grave ale poluarii aerului interior

Principiile Ventilatiei cu Recuperare de Caldura

Diferite modele de recuperatoare descentralizate cu avantaje si dezavantaje

Umiditatea excesiva in locuintele modern izolate cu tamplarie cu geam termopan

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura devin o necesitate in sectorul rezidential

Poluarea interioara este mai periculoasa decat cea exterioara

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt bune si vara

O odihna buna este garantata de un aer proaspat, bine oxigenat

Despre Ventilatie

2 Responses

  1. taoder

    cit ar costa acest sintem implementat la o casa de 220 mpatrati la cheie

    • admin

      Buna ziua, pentru o oferta exacta va rog sa ne contactati pe email sau telefon. Avem nevoie de planurile locuintei si de mai multe informatii.
      Daca alegeti sa ne scrieti, nu uitati va rog sa lasati un numar de telefon. Va multumim!
      https://ventilatie-recuperare.ro/contact/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *